El a precizat ca in 2009, banca a finantat proiecte de acest gen in valoare de 200 milioane lei (peste 47 mil. euro). Valoarea medie a unui credit este de 2,5 – 3 milioane de euro.
Cornoiu a precizat ca dobanda pentru astfel de finantari se calculeaza in functie de mai multi factori, printre care valoarea si riscul pe care il presupune proiectul.
Prin aceasta platforma, Banca Transilvania ofera atat consultanta, cat si suport financiar companiilor care beneficiaza de fonduri europene.
Banca a incheiat pana in prezent parteneriate cu peste 20 de companii de consultanta, iar raspunsul de la depunerea solicitarii unui credite este dat in maxim 10 zile.
Platforma de solutii destinate beneficiarilor de fonduri europene se adreseaza atat companiilor mari, mijlocii si mici, cat si institutiilor de invatamant, fiind vizate proiectele din sectorul productiv, de cercetare si cele destinate infrastructurii.
Romania are oportunitatea de a utiliza pana in 2013 fonduri europene de 30 miliarde euro, reprezentand un „colac de salvare” pentru tara in aceasta perioada dificila, a spus Leonard Cornoiu.
Potrivit acestuia, in ultimii 3 ani, Romania a reusit sa absoarba doar aproximativ 10% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana (UE).
Printre motivele pentru care Romania a atras putine fonduri se numara: procedurile complexe, experienta limitata pe aceasta piata, criterii de eligibilitate necorelate cu conditiile bancare, dar si lipsa garantiilor beneficiarilor, a mai spus Cornoiu.
El a precizat ca sunt multe proiecte aprobate, dar nefinantate pentru ca societatile un indeplinesc conditiile bancare.
Banca Transilvania a inregistrat anul trecut un profit net de 61,9 milioane lei si active bilantiere de 19,472 milioane lei. Banca are in prezent peste 500 de unitati in intreaga tara.