Institutia financiara are 7.662 de clienti pe acest segment, 4.875 dintre acestia fiind intreprinderi mici si mijlocii, 2.737 fiind clienti persoane fizice, iar 55 corporatii.
Resursele atrase de banca pe acest segment cumuleaza 83 milioane de lei, 44 milioane de lei (12 mil. euro) fiind depozite la vedere, iar 39 milioane de lei (10,5 mil. euro) sunt depozite la termen, a anuntat luni banca.
Banca are pana in prezent 6 unitati specializate dedicate medicilor, urmand ca o noua unitate sa fie inaugurata in luna iulie, la Galati.
„Desi initial am anuntat ca vom avea 7 unitati dedicate medicilor pana la finele anului, credc a vom depasi acest numar. Pe langa unitatea de la Galati, anul acesta vom mai deschide una la Constanta, careia i se vor alatura inca una sau doua unitati”, a spus Fady Chreih, Managerul Diviziei pentru Medici al Bancii Transilvania.
Banca a lansat luni un card de credit dedicat in exclusivitate medicilor, MasterCartd Forte, conceput ca un instrument de plata alternativ, cu o linie de credit de pana la 5.000 de euro.
Posesorii cardului au acces la Internet Banking gratuit timp de 6 luni, si optional, la o polita de asigurare malpraxis.
Cardul are prevazuta o perioada de gratie de 55 de zile. Dupa contractarea creditului, clientul trebuie sa achite minim 10% din valoarea creditului utilizat la sfarsitul lunii anterioare. Dobanda anuala efectiva pentru creditul de pe card este de 25% pe an.
Banca Transilvania detine 11% din piata de carduri din Romania, cu peste 1,4 milioane de cardur emise, conform bancii.