Divizia BT de Private Banking se adreseaza persoanelor fizice care dispun de resurse mai mari de 100.000 de euro in cont, precum si clientilor care investesc sume semnificative in produsele subsidiarelor Grupului Financiar Banca Transilvania, in cadrul Sucursalei BT Cipru, respectiv persoanelor care detin carduri premium. Institutia financiara a lansat aceasta divizie in anul 2008.
Pentru a diversifica posibilitatile de investii a clientilor bancii, BT a incheiat un parteneriat cu societatea Certinvest. Astfel, fondul de investitii Certinvest Arta Romaneasca este disponibil acum clientilor de private banking ai Bancii Transilvania, care au posibilitatea de a-si diversifica portofoliile de investitii, dar si de a spori randamentul acestora, pe termen mediu.
Certinvest Arta Romaneasca este un fond inchis de investitii, lansat pe piata in aprilie 2011. In decurs de un an, acesta a atras active de 1,8 milioane de euro, din partea a aproape 50 de clienti, persoane fizice si juridice. Portofoliul fondului cuprinde 46 de lucrari de arta, realizate de artisti romani precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Stefan Luchian, Ion Tuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Samule Mutzner, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Jean Al. Steriadi, Gheorghe Petrascu, Octav Bancila, Ion Theodorescu- Sion, Dumitru Ghiata, Nicolae Vermont, Victor Brauner, Constantin Piliuta, Nadia Bulighin, Kimon Loghi, Alexandru Ciucurencu si Vasile Popescu.
Fondul a vandut pana in prezent 3,2% din valoarea portofoliului, obtinand un randament anualizat la exit de aproape 19%.
Clientii private banking ai Bancii Transilvania pot achizitiona unitati de fond, in urma consilierii primite din partea managerilor dedicati, iar daca sunt interesati, pot opta inclusiv pentru vizionarea lucrarilor de portofoliu in care fondul a investit pana in prezent. Totodata, investitorii vor primi periodic informatii privind evolutia portofoliului.
Certinvest a luat fiinta in anul 1994 si are in prezent in administrare active de aproximativ 33 milioane euro, distribuite in 15 fonduri de investitii, dintre care 9 deschise, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investitii, si 6 fonduri inchise.
Activitatea BT este organizata pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formata din peste 550 de sedii si 1,5 milioane de clienti activi.
Banca Transilvania a inregistrat in primul trimestru un profit net de 91,8 milioane lei (21,1 milioane euro), in crestere cu 73% fata de perioada similara a anului trecut.