Tot luni, mai multe cotidiene au avansat ipoteza potrivit careia institutia financiara ar fi mandatat o banca de investitii pentru a gasi un cumparator.
„Nu este in politica Bancii Transilvania sa comenteze zvonurile din piata. Totusi, pentru a raspunde anumitor afirmatii aparute in presa, va informam ca in acest moment nu ne aflam in discutii pentru negocierea vanzarii bancii”, se arata in comunicatul transmis.
„Hotararea se poate lua numai cu acceptul actionarilor, in Adunarea Generala a Actionarilor si in conformite cu prevederile regulamentelor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Impreuna cu partenerii nostri strategici, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC), analizam optiuni viitoare si gandim proiecte pentru dezvoltarea bancii”, se mai spune in comunicat.
La sfarsitul primelor 9 luni ale anului, banca a afisat un profit net de 396,6 milioane lei (109 milioane euro), in crestere cu 197% fata de cel din perioada similara a anului trecut, in principal ca urmare a banilor primiti din vanzarea Asiban, la care detinea 25% din actiuni.
Banca are o valoare de piata de 2,78 miliarde lei (753,5 milioane euro).