BT24 poate fi accesat oricand, de oriunde din lume, folosind un computer care are conexiune la Internet, indiferent de browser. De asemenea, BT24 are o versiune pentru smartphone-uri.
Obiectivul Bancii Transilvania este ca, pana la sfarsitul anului viitor, cel putin 20% dintre clientii BT24 Interent Banking sa acceseze si BT24 Mobile Banking, prin care acestia au acces la informatii financiar-bancare si posibilitatea de a derula tranzactii, direct de pe telefonul mobil.
„Noua versiune a aplicatiei BT24 a castigat, in mai putin de doua luni, peste 20.000 de clienti, ceea ce inseamna aproximativ 400 de clienti noi pe zi. Reiese clar, din cifre, interesul tot mai mare pentru serviciile bancare online”, a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.
Aproape 50% dintre clientii serviciului BT24 Internet Banking au varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, aproximativ 30% sunt cei care au intre 20 si 30 de ani, iar 20% sunt persoane cu varste intre 40 si 50 de ani.
Distributia este 80% persoane fizice, respectiv 20% companii, iar cei mai multi clienti activi provin din orasele: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Constanta si Iasi.
Cele mai populare operatiuni in randul clientilor sunt: verificarea soldului, plata utilitatilor, tranzactiile intrabancare si interbancare si operatiunile legate de carduri, cum ar fi modificarea limitelor de tranzactionare sau definirea de alerte.
Persoanele care folosesc BT24 Internet Banking nu platesc niciun comision pentru transferurile intre conturile proprii, alimentarea cardurilor sau a conturilor de economii si nici pentru platile in valuta catre alti clienti BT. De asemenea, comisionul este zero pentru plata utilitatilor catre cei peste 20 de furnizori de utilitati cu care Banca Transilvania are conventii.
In general, comisionele percepute de banca prin internet banking sunt mai mici decat cele practicate la ghisee.
Profitul net al Bancii Transilvania a crescut in primele 9 luni ale anului cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind de 106,90 milioane lei.
De asemenea, activele bilantiere au atins valoarea de 23.570 milioane lei, in crestere fata de sfarsitul lui 2010, cand acestea erau de 21.589 milioane lei.