Draghi a explicat ca progresul este datorat, in mare parte, masurilor extraordinare, monetare si bugetare, introduse de guverne, respectiv sumele de ordinul miliardelor de dolari folosite de state pentru consolidarea bancilor si sistemelor financiare, in timpul celei mai grave crize declansate dupa Marea Depresiune, relateaza Mediafax.
„Este adevarat, bancile au fost capabile sa isi majoreze capitalul, profitabilitatea lor s-a imbunatatit semnificativ, ca si lichiditatile de conditiile de finantare. In acelasi timp, fragilitatea sistemului este substantiala”, a spus Mario Draghi.
El a facut declaratiile dupa o reuniune a FSB, la sediul Bancii pentru Reglemente Internationale din orasul elvetian Basel.
Din Comitetul pentru Stabilitate Financiara (FSB) fac parte reprezentanti de rang inalt din banci centrale, autoritati de reglementare, ministri de Finante, oficiali ai institutiilor financiare internationale si ai altor organisme.
Comitetul a fost infiintat pentru identificarea si eliminarea vulnerabilitatilor sistemice, redactarea unor reglementari mai eficiente in interesul stabilitatii financiare.