Sondajul realizat in aceasta saptamana in randul a 50 de analisti pentru piata obligatiunilor, din SUA si Europa, a relevat o probabilitate de 48% ca BCE sa recurga la masuri neconventionale, cum au facut Rezerva Federala a SUA si Banca Angliei, scrie [url=http://www.mediafax.ro/economic/bce-ar-putea-incepe-in-curand-sa-tipareasca-bani-pentru-a-opri-escaladarea-crizei-zonei-euro-8988164/]Mediafax[/url].
O astfel de decizie ar marca o schimbare controversata a actualei politici, in care achizitiile de obligatiuni sunt sterilizate prin atragerea de lichiditati din sistemul bancar.
O alta idée vehiculata in mediile de afaceri este aceea ca BCE ar putea imprumuta Fondului Monetar International (FMI) pentru sustinerea tarilor din zona euro.
Lideri din zona euro si ai FMI [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/bce-ar-putea-imprumuta-fmi-pentru-sustinerea-tarilor-din-zona-euro-70840/]au discutat aceasta idée[/url]. Prin punerea ei in practica, institutia internationala ar urma sa aiba resurse suficiente pentru sustinerea chiar si a celor mai mari tari din regiune.