BCR va acorda finantari companiilor mici si mijlocii sau municipalitatilor care vor derula proiecte in domenii precum: energie, protectia mediului, infrastructura, idustrie, servicii si consum, potrivit acordului semnat de reprezentantii celor doua banci.
Imprumutul este acordat in euro, dar tragerile se pot efectua si alte valute. BCR poate efectua tragerile in maxim trei transe, iar durata creditului este de maxim 20 de ani din momentul realizarii tragerilor.
BCR a finalizat saptamana aceasta o emisiune de obligatiuni, prin care a reusit sa atraga de la investitori circa 243 mil. lei (69 mil. euro). BCR a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor.
BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai importanta banca din Romania, cu active de 39,2 miliarde lei (11 miliarde euro) dupa primele noua luni ale anului. Banca are, in prezent, o retea de 457 sucursale si agentii in intreaga tara.
Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat Romaniei, in perioada 1990-2005, credite in valoare de 4,3 mld. dolari (aproximativ 3,4 mld. euro) pentru proiecte legate de aderarea la Uniunea Europeana. Dupa aderarea la UE, Romania va deveni actionar al bancii, urmand a avea un reprezentant in Consiliul Guvernatorilor si membrii in Consiliul Director. Romania va contribui la capitalul subscris al BEI cu 42,3 mil. euro.