- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR a lansat un card de credit contactless cu aplicatia de transport RATB inclusa

21 Jun, 13:52 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) si Visa au lansat un card de credit, contactless, cu aplicatie de transport inclusa, la o luna dupa ce a lansat un alt card asemanator, de debit.
BCR a lansat un card de credit contactless cu aplicatia de transport RATB inclusa

Cardul PowerCard Standard Contactless Visa are o dobanda variabila (modificata trimestrial prin insumarea valorii Robor la trei luni cu marja fixa de 11,5%) de 17,18% pe an pentru cardurile negarantate. Pentru a beneficia de o dobanda semnificativ mai mica si pentru a evita documentatia necesara obtinerii unui card de credit, clientii pot sa obtina acest card garantat cu un depozit colateral. In aceste conditii dobanda este de 12,18% pe an.

Cardul inglobeaza 2 produse intr-unul singur: card de transport in comun pentru Bucuresti (functioneaza precum cardul Activ RATB in toate mijloacele de transport in comun din Bucuresti precum si la metrou) si card de credit in lei – pentru cumparaturile de zi cu zi.

Limita maxima care poate fi obtinuta pe cardul de credit PowerCard Standard Contactless Visa, fara garantii, este de 20.000 de lei, iar valabilitatea limitei de credit este nelimitata.  Emiterea cardului costa 30 de lei, iar comisionul de administrarea anuala este in valoare de 30 de lei.  

Igor Zganjer, director carduri BCR, a precizat ca clientii pot beneficia de reducerile de pana la 25% la partenerii nostri, precum si de plata in rate cu 0% dobanda.

Cardul este emis cu functia de reincarcare  a titlului de transport in comun tip „Portofel electronic” din limita de credit acordata. Reincarcarea se face  mod automat cu suma de 10 lei in cazul in care soldul existent pe aplicatia de transport scade sub 10 lei. 

Acesta include si o asigurare de protectie a cumparaturilor. „De exemplu daca iti cumperi un ceas  valoare de minim 50 de euro prin cardul BCR si acesta este distrus sau  furat in maxim 100 de zile, atunci iti primesti banii inapoi)”, spun oficialii bancii.

De asemenea, cardul include si o asigurare de calatorie care include asistenta medicala, intarzierea zborului, asigurare pentru deces  invaliditate permanenta.   
 
La mijlocul lunii mai 2011, BCR, RATB si VISA au [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/bcr-vrea-ca-80-din-pos-urile-proprii-sa-fie-contactless-in-urmatorii-4-5-ani-62614/]lansat cardul Zambet BCR[/url], card de debit, contactless, cu aplicatie de transport inclusa. La emiterea cardului, fiecare client primeste cadou 10 lei in portofelul electronic pentru plata calatoriilor.

Totodata, si [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/brd-vrea-ca-majoritatea-clientilor-din-bucuresti-sa-detina-carduri-contactless-in-urmatorii-ani-62848/]BRD a lansat luna trecuta un card contactless[/url] care include aplicatia de transport.