Pentru aceste creditele banca percepe o dobanda curenta de 4% pe an si o rata a costurilor specifice de 1,5% pe an, fixe pe toata perioada de creditare.
Creditele vor fi acordate pe o perioada maxima de 10 ani, cu o perioada de gratie de pana la 5 ani si fara a solicita aport propriu din partea beneficiarului.
Imprumutul a fost pus la dispozitia bancii de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in cadrul Programului Fermierul.
Potrivit comunicatului bancar, protocolul stabileste metodologia de colaborare intre cele doua institutii cu privire la procesul calcularii si aprobarii deducerii subventiilor de dobanda acordate beneficiarilor.
„Punem la dispozitia agricultorilor si procesatorilor cele mai mari sume atrase pentru acest sector”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al directiei institutii financiare din cadrul BCR.
Din cele 178 milioane de lei alocate BCR de catre MAPDR, aproximativ 170 milioane lei vor fi utilizati pentru cofinantarea proiectelor de investitii eligibile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013 si peste 8 milioane lei vor fi destinati pentru cofinantarea proiectelor de investitii eligibile in cadrul Programului Operational de Pescuit (POP).
Totodata, banca va pune la dispozitia solicitantilor si credite suplimentare din resursele sale proprii sau din resurse atrase de la finantatorii externi pentru co-finantarea sau pre-finantarea proiectelor.
BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,1 miliarde de euro.