Sediul central al BCR va rămâne doar la The Bridge, al fraților Pavăl, proprietarii Dedeman. Decizia BCR de a renunța la sediul Business Garden Bucharest a fost luată în ciuda faptului că exista un contract de închiriere până în 2025.
BCR e cel mai mare chiriaș al Business Garden Bucharest, aflat în zona Orhideea din București, iar faptul că sediul se va muta va lăsa aproape jumătate din complex gol. În momentul de față, gradul de ocupare al clădirii e de 80%.
Business Garden Bucharest a fost inaugurat în plină pandemie, cu toate că 90% dintre angajații BCR lucrau de acasă în acea perioadă.
Sediul închiriat nici nu ar fi fost folosit până acum, conform Profit, însă banca a cheltuit peste șase milioane de euro în trei ani de chirie.
BCR a decis să-i mute acolo pe cei aproximativ 1000 de angajați care lucrau în sediul principal de pe Calea Victoriei, denumit Bucharest Financial Plaza, fostul sediu Bancorex, vândut după mutarea austriecilor de la Immofinanz.
Al doilea sediu central al BCR, aflat în complexul The Bridge, are circa 18.000 de metri pătrați. Banca urmează să suplimenteze spațiul cu aproximativ 5.300 de metri pătrați în complexul pe care îl dețin reprezentanții Dedeman.
„Decizia de relocare în sediul The Bridge este un demers legat exclusiv de introducerea unui program de lucru mai flexibil și mai eficient, care poartă denumirea de Smartwork@BCR și care a fost lansat în 2021. Numărul de angajați rămâne același, iar relocarea este un răspuns la dorințele colegilor, care încorporează deja elementele de flexibilitate în viața de birou, de la zile de home office și politica de hot desking. Hot desking înseamnă crearea de facilități mai bune pentru colaborare și comunicare, prin care colegii pot lucra din orice spațiu din birou: de la săli de ședință, zone de relaxare, cafeterie sau de la birourile din zonele formale și informale“, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții BCR.