Aceasta majorare se va face prin incorporarea unei parti in valoare de 237,74 milioane lei din profitul net obtinut de BCR, aferent exercitiului financiar 2009.
Majorarea capitalului social are loc prin majorarea valorii nominale actuale de 1 leu pe actiune la noua valoare nominala de 1,3 lei pe actiune.
Totodata, actionarii au reales membrii Consiliului de Supraveghere, pentru un nou mandat de 3 ani incepand cu data de 22 Aprilie 2010 – atat pe cei propusi de actionarul majoritar cat si pe cei propusi de Societatile de Investitii Financiare (SIF).
Astfel, Consiliul de Supraveghere al BCR are aceeasi componenta, respectiv: Andreas Treichl – presedinte, Manfred Wimmer – vicepresedinte, si Herbert Juranek, Bernhard Spalt, Florin Pogonaru, Mihai Fercala si Tudor Ciurezu – membri.
Profitul net dupa impozitare si interesele minoritare al grupului BCR a scazut anul trecut de 2,3 ori fata de 2008, de la 2,03 miliarde lei la 871 milioane de lei, potrivit IFRS, din cauza majorarii cheltuielilor cu provizioanele, diminuarii veniturilor din comisioane si faptului ca in 2008 au fost obtinute unele venituri extraordinare din vanzarea unor active.
BCR avea active de peste 64,5 miliarde lei (16 miliarde euro) la 31 decembrie 2009 si peste 4,6 milioane clienti persoane fizice si companii. Reteaua de filiale a bancii acopera intreaga suprafata a Romaniei cu 665 de agentii retail si 48 centre comerciale pentru companii.
Erste Bank a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR.