Acestia au precizat ca dosarele sunt in stadiu de analiza.
„Dosarele fac referire fuziunea Fondului de Pensii Administrat Privat BCR cu Fondul de Pensii Administrat Privat OTP pe de o parte si fuziunea Fondului de Pensii Administrat Privat BCR cu Fondul de Pensii Administrat Privat Prima Pensie, pe de alta parte”, au spus oficialii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din Romania (CSSPP).
BCR Pensii anuntate ca a depus documentatia necesara pentru a fuziona cu 2 fonduri de pensii, insa fara a preciza care sunt acestea.
Totodata, pe 3 iunie, BCR a primit autorizarea definitiva de fuziune cu fondul Omniforte – administrat de Omniasig.
Fondului Omniforte ii inceteaza existenta incepand cu aceasta data, urmand ca administratorului Omniasig Fond de Pensii sa-i fie retrasa autorizatia de administrare a fondului de pensii administrat privat Omniforte, conform BCR.
„Durata desfasurarii procesului de fuziune a fost de 4 luni iar in ce priveste transferul fizic al participantilor si al activelor, desi a necesitat un efort semnificativ intr-un timp scurt din partea celor doi administratori, a fost finalizat cu succes”, a declarat Simona Ditescu, director general al BCR Administrare Fond de Pensii.
„Din cei 70.000 de participanti ai Omniforte, pe perioada fuziunii, un numar de doar 500 participanti au solicitat transferul fara penalitati catre alte fonduri de pensii private. In prezent, BCR Fond de Pensii are aproximativ 230.000 participanti validati”, a adaugat Ditescu.
BCR Administrare Fond de Pensii prognozeaza ca va inregistra, la sfarsitul acestui an, un numar de aproximativ 270.000 de participanti validati pe Pilon II.