„Ne intereseaza foarte mult cumpararea unei sectii de fierbere de mare capacitate, de doua milioane de hectolitri. Fiind ultraperformanta, la ea va lucra un singur om. Sectia de fierbere costa peste 5 milioane de euro si o vom pune in functiune dupa 2008. In anul care urmeaza vom pune in functiune cele 8 cilindro-conice, cumparate acum. Investitia aceasta se ridica la aproape 6 milioane de euro”, a declarat directorul general al companiei, Virgil Mailat, citat de NewsIn.
El a mai precizat ca se asteapta la o reducere a ritmului de crestere a productiei in urmatorii ani, din cauza conditiilor de piata.
„De la 1,6 milioane de hectolitri de bere pe an, cat ne propunem pentru anul viitor, cresterea va fi graduala, nu ne mai putem astepta la cresteri spectaculoase”, a precizat Mailat.
Pentru acest an, directorul Bere Mures estimeaza o productie de 1,35 milioane de hectolitri si o cifra de afaceri de 215 milioane de lei (61,4 milioane de euro), cu 33% mai mare decat anul trecut.
In 2005, Bere Mures a realizat o cifra de afaceri de 162 milioane de lei (44,8 milioane de euro) si un profit net de 38 milioane de lei (10,5 milioane de euro).
Societatea Bere Mures are in portofoliu marcile de bere Neumarkt, Sovata si Dracula. De asemenea, compania produce sortimentele ARO si TIP pentru conturi speciale.
Bere Mures se afla in competitie directa cu Brau Union, Interbrew si SAB Miller. Competitia a determinat conducerea Bere Mures sa faca investitii importante. In 2005, compania a investit 5,5 milioane de euro in marirea capacitatii de productie si retehnologizarea utilajelor angrenate in fluxul tehnologic de productie.
Compania a realizat investitii si in turism, achizitionand hotelul Germisara Resort&SPA din Geoagiu Bai si fabrica de ape minerale din Bacaia.
Pentru anul 2007 compania are programate investitii de aproximativ 8 milioane de euro, pentru cresterea productiei la 1,6 milioane de hectolitri.