„Nu vor fi probleme daca se merge in linie dreapta. Decizia apartine board-ului FMI, dar din punctul nostru de vedere am facut tot ce trebuie, in primul rand pentru Romania”, a spus Boc.
El a reiterat faptul ca restructurarea sectorului public este necesara pentru dezvoltarea tarii.
Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, cu 170 voturi „pentru”, 2 „impotriva” si 3 abtineri, in absenta reprezentantilor PSD si PNL, dupa o dezbatere maraton in care parlamentarii care sustin Guvernul au reusit sa isi impuna amendamentele dorite.
PSD a anuntat saptamana trecuta ca va contesta Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Constitutionala.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, ca votul la Legea sistemului unitar de pensii publice sa fie reluat daca plenul aproba acest lucru.
O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene s-a aflat, in perioada 26 iulie-4 august, la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, fiind evaluat modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si disutat nou set de prognoze macroeconomice.
In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat, in luna august, ca boardul institutiei va elibera urmatoarea transa de 914 milioane de euro din acordul stand-by dupa ce autoritatile romane vor indeplini preconditiile stabilite, printre care si plata a doua miliarde lei in contul arieratelor statului.