Bancile atrag lichiditati atat prin intermediul depozitelor la termen in lei cu dobanzi ce urca pana al 11% si, la dobanzi ceva mai mici, de circa 9%, prin conturile curente in moneda nationala.
„La randul nostru, am majorat dobanzile la economii in cazul Depozitului 1000, adresat persoanelor fizice, si avem solutii de economisire adaptate diferitelor tipuri de clienti, solutii pe care le-am introdus in pachetele de produse, iar activitatea de economisire a decurs bine in ultimul timp. Foarte bine merge si activitatea pe segmentul conturilor de economii”, a spus directorul de strategie al BRD.
Legat de posibilitatea ca BRD sa introduca schimbari in politica de creditare in 2008 raportat la 2007, ca o consecinta a destabilizarii pietelor financiare internationale pe fondul crizei americane a creditelor, Hueber sustine ca banca nu are in vedere acest lucru.
„Desigur ca, daca acum cativa ani, cand se acordau primele credite, piata era in efuziune, iar portofoliile bancilor foarte solide, acum lucrurile s-au schimbat, deoarece dupa 4-5 ani de creditare pot aparea primele mici probleme legate de restante etc”, a precizat acesta.
„Cu toate astea, pot spune ca in Romania BRD SocGen are un portofoliu solid, situatia bancii locale fiind chiar mai buna decat a unora din subsidiarele Societe Generale din alte tari”, a conchis Jean Baptiste Hueber.