Presedintele BRD a mai declarat ca banca doreste sa atinga si sa mentina o rata operationala (raportul dintre cheltuieli si venituri) de circa 50%.
Indicele ROE (rentabilitatea fondurilor proprii) afisat in primul semestru al anului de BRD SocGen, de 36% este considerat de analisti ca fiind extrem de bun. „Valoarea indicelul ROE pe primul semestru este o realizare „impresionanta”, deoarece a fost atinsa in ciuda competitiei de pe piata si a faptului ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a marit rezervele minime ale bancilor”, a observat analistul bancii de investitii Wood&Company, Jiri Stanik.
[quote=Patrick Gelin, Presedinte BRD SocGen]”Produsele mari care nu sunt vandute in aceasta tara si cred ca vor fi vandute in viitor sunt cele de economisire pe termen mediu si lung, cum ar fi fondurile de pensii, fondurile de investii”[/quote]
Conform lui Patrick Gelin, BRD SocGen, nu se extinde doar de dragul competitiei, ci urmareste evolutia pietei. In prezent, BRD SocGen controleaza peste 15%din piata bancara romaneasca, fiind plasata pe locul al doilea in clasament, dupa BCR.
„Vom continua sa crestem pana cand ne va permite capacitatea pietei”, a declarat Gelin. Acesta a mai aratat ca BRD deschide o sucursala acolo unde i se pare ca ar fi profitabila o asemenea investitie, unde este o „piata”.
In privinta evolutiei produselor si serviciilor financiare, Patrick Gelin considera BRD se va orienta dupa cererea de piata, mentionand ca banca va oferi in viitor si instrumente financiare complexe, de tipul securizarii activelor.
„Produsele mari care nu sunt vandute in aceasta tara si cred ca vor fi vandute in viitor sunt cele de economisire pe termen mediu si lung, cum ar fi fondurile de pensii, fondurile de investii”, a mai declarat presedintele bancii.
BRD SocGen detinea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 22,3 miliarde RON (6,25 miliarde euro), care reprezinta 15,48% din activele bancare romanesti, fiind a doua banca romaneasca din acest punct de vedere, potrivit datelor BNR. La sfarsitul lunii iunie 2006, banca administra o retea de 441 de unitati si numara peste 1.800.000 clienti activi persoane fizice si firme.
Dupa numarul unitatilor, BRD era, la finele primelor sase luni, a doua banca romaneasca dupa Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC).
Grupul financiar francez Societe Generale detine 58,32% din capitalul BRD Groupe Societe Generale, SIF Oltenia are 5,34% din actiunile BRD, SIF Muntenia are 5,27% din titluri, SIF Transilvania are 5,00% din actiuni, SIF Banat-Crisana are 4,6%, SIF Moldova are 5,05%, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 5% din actiunile BRD.