Imprumutul care urmeaza sa fie acordat are scandenta la 7 ani, scrie Mediafax.
„Se anticipeaza ca proiectul propus va avea un impact de dezvoltare puternic in sprijinirea unui segment subdezvoltat al economiei Romaniei, repectiv cel al furnizorilor privati de servicii de ingrijire a sanatatii, in contribuirea la imbunatatirea accesului la facilitati medicale, in special la cele primare, si la ridicarea standardelor de ingrijire pentru majoritatea populatiei”, a anuntat IFC in luna august.
Institutia noteaza ca proiectul va contribui si la dezvoltarea si cresterea transparentei sectorului privat de servicii de ingrijire a sanatatii din Romania.
Banca Transilvania a mai semnat, in luna octombrie 2008, contracte de finantare pentru un imprumut in valoare de 102,5 milioane de euro, aranjat de IFC, fondurile fiind destinate dezvoltarii activitatii. Din totalul sumei atrase, doar 30 milioane de euro provineau de la IFC si erau destinate finantarii imobiliare si imprumuturilor pentru intreprinderile mici si mijlocii din provincie, restul reprezintand un credit sindicalizat de la mai multe institutii de credit.
Banca Transilvania, infiintata in 1993 de un grup de oameni de afaceri romani si listata din 1997 la Bursa de Valori Bucuresti, avea deschise, in finele primului semestru, 521 de sucursale si agentii si 6.035 de angajati.