Liderul pietei bancare, Banca Comerciala Romana a raportat, dupa primul semestru, active totale in valoare de 16,02 miliarde de euro, in timp ce challengerul BRD SogGen a inregistrat, dupa primele sase luni, active totale in valoare de 9,8 miliarde de euro.
Raiffeisen Bank inregistra, dupa primele sase luni, active de 4,93 miliarde euro, iar UniCredit Tiriac si Banca Transilvania raportau valori oarecum apropiate, de 3,6, respectiv 3,15 miliarde euro.
Liderii bancari au inregistrat cresteri semnificative ale profitului net in primul semestru, in raport cu S1 2006, majorarile raportate de Banca Transilvania si UniCredit Tiriac fiind unele din cele mai accelerate.
Banca Transilvania (BT) a raportat cea mai mare crestere de profit anuala, de 35%, valoarea neta a castigului fiind 25,4 milioane euro.
Profitul BRD-SocGen a inregistrat o crestere de 32%, la 126,3 milioane euro. UniCredit Tiriac a obtinut un avans de 30% fata de profitul net combinat al celor doua banci care au format prin fuziune noua institutie (HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania), rezultatul net fiind de 46,15 mil. euro.
BCR a raportat, la randul sau, o crestere a profitului net de 21,4%, pana la 139,5 mil. euro, iar Raiffeisen Bank nu a facut public pana acum profitul pe primul semestru.
Cea mai mare profitabilitate pe unitate bancara o are insa UniCredit Tiriac, valoarea castigului raportata la numarul de 138 de sucursale fiind de 334.000 de euro. Cel mai mic nivel de profitabilitate pe unitate il are Banca Transilvania, ce detine 385 de agentii sucursale, aportul mediu al unei unitati la profitul bancii fiind de 65.000 de euro.
Profitabilitatea ce revine uneia din cele 704 unitati bancare BRD este de 179 de mii de euro, iar unei unitati din reteaua de 511 agentii si succursale BCR, de 272 de mii de euro.