- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Card personalizat pentru copii la o bancă din România. Adulții pot vedea pe ce dau bani minorii

05 Sep, 20:42 • Preda Silvia
O cunoscută bancă din România a lansat pachetul de servicii ABC prin intermediul căruia orice copil cu vârstă între 6 și 14 ani poate avea gratuit cont bancar în lei și card MasterCard Standard START pe numele său.
Card personalizat pentru copii la o bancă din România. Adulții pot vedea pe ce dau bani minorii

Exim Banca Românească

lansează pachetul de servicii ABC. Contul cu card personalizat pentru copii poate fi utilizat de părinți atât pentru încurajarea indepenței financiare a copiilor, cât și pentru gestionarea responsabilă a banilor.

Contul curent ABC se deschide pe numele părintelui/tutorelui. Potrivit reprezentanților băncii, nu e nevoie de o sumă minimă inițială. Acest cont poate fi utilizat pentru încasări și depuneri de numerar în lei, inclusiv pentru încasarea burselor sau a altor beneficii școlare.

Costurile sunt zero pentru administrarea contului, plăți la comercianți sau retrageri de la bancomat, iar părintele are control deplin asupra cheltuielilor realizate de copil.

Părintele poate seta limite personalizate pentru cardul copilului. Pentru deschiderea contului este nevoie doar de certificatul de naștere al copilului și de actul de identitate al unuia dintre părinți (sau documentele specifice în cazul tutorelui).

Card personalizat pentru copii la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească lansează un cont bancar pentru părinți și copii
Exim Banca Românească lansează un cont bancar pentru părinți și copii

Citește și: ROBOR 5 septembrie. BNR dă vestea cea bună pentru românii cu împrumut la bancă

Pentru siguranța copiilor, plățile pentru anumite activități precum jocuri de noroc, tranzacționare criptomonede sau pentru site-uri cu conținut pentru adulți sunt restricționate.

În ceea ce privește cardul MasterCard Standard START, acesta va fi emis pe numele copilului și poate fi înrolat în portofelele electronice de plata Google Pay și Apple Pay, ceea ce permite realizarea plăților în siguranță cu telefonul mobil.

Vezi și: Ai bani uzați sau rupți? Iată cât plătești la BNR pentru schimbarea lor