„In 2008, ne-am decis sa demaram proiectele de investitii avand in plan dublarea capacitatilor de productie pana la sfarsitul anului 2011 si estimam investitiile necesare pentru aceste proiecte la aproximativ 150 milioane de euro”, a declarat marti Mihai Rohan, directorul general al Carpatcement, citat de NewsIn.
Prima faza a proiectului de investitii pentru marirea capacitatilor de productie consta in modernizarea si pornirea celei de-a doua linii de productie a fabricii de la Bicaz, aflata acum in conservare.
Potrivit reprezentantilor companiei, proiectul a fost deja aprobat, iar investitia este estimata la aproximativ 55-60 milioane euro si va fi finalizata la mijlocul anului 2009. Ca urmare a acestei investitii, capacitatea de productie va creste cu aproximativ un milion de tone pe an.
Pentru 2008, grupul intentioneaza sa investeasca in Romania peste 60 milioane de euro.
In afara de investitia de la Bicaz, Carpatcement va aloca fonduri si pentru dezvoltarea unui siloz de clincheri cu o capaciate de 90 tone, construirea unei mori de ciment la Fieni si modernizarea unei mori de ciment la Deva.
Carpat Beton si-a propus construirea a trei noi statii de betoane, iar Carpat Agregate va continua programul de modernizare a carierelor si balastierelor, in vederea cresterii capacitatilor de productie. In 2007, investitiile totale pentru cele trei divizii au fost de aproximativ 40 milioane de euro.
Compania Carpatcement Holding, divizia din Romania a grupului HeidelbergCement, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 363 milioane de euro, cu 31% mai mare decat in 2006, cand suma atinsa a fost de 278 milioane euro.
Heidelberg Cement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si al altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume.
Compania are peste 70.000 de angajati in 2.800 de locatii pe patru continente. Pentru 2007 cifra de afaceri a grupului este estimata la aproximativ 10,7 miliarde euro iar vanzarile de ciment si clincher se ridica la aproximativ 88 milioane tone.
In Romania, grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Activitatile din domenul cimentului in Romania sunt coordonate de Carpatcement Holding, acesta fiind produs in cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva si Fieni.