Lantul de magazine operat de grupul francez Carrefour in Romania se aprovizioneaza cu produse alimentare in proportie de peste 80% de la producatori romani, iar pentru produsele din carne, comercializate in raionul cu vanzare asistata, 100% dintre producatori sunt romani, potrivit reprezentantilor companiei.
Acestia au lansat joi Filiera Calitate Carrefour pentru carnea de porc, in toate magazinele sale, prin care se are in vedere dezvoltarea de parteneriate solide si de lunga durata cu producatorii din Romania.
Carrefour comercialieaza produse din carne originare din Romania 100%. Porcii sunt nascuti, crescuti si abatorizati in Romania, iar calitatea carnii este atent supravegheata din perioada de crestere a animalelor, pana la distributie, au explicat reprezentantii Carrefour.
Tehnica principala in respectarea unui standard inalt al calitatii este trasabilitatea sistemului, in sensul ca se va urmari animalul de la nastere pana la produsul finit – carnea receptionata in magazinele grupului Carrefour. Acest sistem de asigurare a calitatii permite asadar inregistrarea unui istoric al produsului oferit, potrivit reprezentantilor grupului.
Filiera calitatii impune de asemenea si respectarea mediului inconjurator, partenerii Carrefour Romania pentru Filiera Calitate pentru carnea de porc fiind societatea Marex din Braila.