Cât costă un meniu pentru o singură persoană la un „împinge tava” din București. Prețurile la alimente au crescut enorm și mulți s-au văzut nevoiți să renunțe la un stil de viață cu care s-au obișnuit. Tinerii își comandă acum mai mult acasă sau aleg să-și gătească singuri decât să meargă în oraș și să cheltuiască o mulțime de bani.
Și, totuși, există o variantă care nici nu vă ține în casă mai mult decât e cazul și vă ajută să și economisiți. E un local în care prețurile sunt decente și vă puteți lua orice vă doriți fără să vă gândiți de două ori. La „împinge tava” mâncați bine cu sume mici. Dacă vreți să vă luați și felul unu și felul doi, vă costă sub 50 de lei pentru o singură persoană.
Cât costă un meniu pentru o singură persoană la un „împinge tava” din București. Un meniu care costă într-o ciorbă rădăuțeană (16 lei), șnițel de pui (15 lei), piure de cartofi (12 lei) ajunge la 43 de lei.
În cazul în care mergeți cu toată familia, puteți ajunge la 86 de lei pentru un cuplu sau în jur de 172 de lei dacă îi puneți la socoteală și pe cei doi copii.
Mai există un loc cu mâncare gătită, unde prețurile sunt foarte mici. Vorbim despre cantina inaugurată de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca. Studenții și profesorii au la dispoziție circa o mie de porții de mâncare zilnic.
Meniul zilnic este afișat pe un panou, alături de prețuri. De exemplu, miercuri, a arătat astfel: