Celelalte trei conditii impuse de FMI sunt legate de legea salarizarii unice a bugetarilor (pentru micsorarea diferentelor intre cel mai mare si cel mai mic salariu – n.r.), de responsabilitate fiscala (o lege prin care, printre altele, se limiteaza cuantumul rectificarilor bugetare anuale – n.r.) si de reforma sistemului de pensii, a completat premierul.
Acesta a declarat ca atat Comisia Europeana cat si FMI isi vor da acordul final in privinta imprumutului acordat Romaniei in perioada 4-6 mai.
Dupa aceea, Parlamentul Romaniei va urma procedurile legale pentru aprobarea acordului cu FMI.
Obiectivul principal pe care Romania il va urmari in ultizarea fondurilor de la institutiile de finantare externe va fi pastrarea locurilor de munca.
Boc a declarat ca banii de la finantatorii externi vor ajuta la repornirea liniiilor de creditare acordate de catre banci, iar prin intermediul acestora economia va putea fi revigorata.
Joi, ministrul Finantelor si oficialii bancii centrale au semnat cu reprezentantii FMI scrisoarea de intentie pentru acest imprumut.
Gheorghe Pogea, Ministrul Finantelor, a anuntat ca Executivul a convenit cu FMI incadrarea trimestriala intre anumite limite ale deficitului bugetar, mentioneaza NewsIn.
„Am convenit cu Fondul Monetar International incadrarea in anumite tinte de deficit pe fiecare trimestru, astfel incat, la finalul lunii decembrie, acesta sa nu depaseasca 24,3 miliarde de lei. Astfel, pe trimestrul unu am convenit pentru o tinta a deficitului bugetar de 8,3 miliarde lei, pe trimestrul doi de 14,5 miliarde lei si pe trimestrul trei de 18,6 miliarde lei”, a spus Pogea.