Luni
– 27 septembrie
In trezoreria BNR intra cea de-a sasea transa a imprumutului FMI catre Romania, in valoare de 900 de milioane de euro. Boardul Fondului a decis vineri seara eliberarea transei, in conditiile in care principala cerinta impusa pentru furnizarea fondurilor, respectiv trecerea Legii Pensiilor de Parlament, a fost indeplinita.
Marti – 28 septembrie
Camera Deputatilor va analiza Ordonanta 50/2010, principalul punct pus in discutie fiind aplicarea retroactiva a conditiilor de creditare impuse de actul normativ. Bancherii cer eliminarea anumitor prevederi, inclusiv cea de retroactivitate a legii, in timp ce clientii bancilor spera ca ordonanta sa ramana in forma actuala.
Institutul National de Statistica va prezenta raportul privind „Tendintele activitatii economice” pentru perioada septembrie-noiembrie, care prezinta estimarile managerilor din diversele industrii cu privire la evolutia preturilor, locurilor de munca si a volumului afacerilor pe pietele pe care activeaza.
In aceeasi zi se va lansa Topul Forbes 500 de miliardari din Romania.
Miercuri – 29 septembrie
Consiliul de Administratie al bancii centrale va avea sedinta de politica monetara in care va decide nivelul dobanzii cheie si pe cel al rezervelor minime obligatorii.
Inflamarea din ultimul timp a inflatiei, ca urmare a cresterii taxei pe valoarea adaugata, a determinat BNR sa mentina nivelul dobanzii cheie in ultimele sedinte la nivelul de 6,25% pe an. Analistii Raiffeisen Bank cred ca banca centrala va lua o decizie similara miercurea viitoare, dar nu exclud posibilitatea ca aceasta sa diminueze nivelul rezervelor minime obligatorii impuse in prezent bancilor pentru pasivele in lei si valuta. In prezent, nivelul RMO este de 25% pentru pasivele in valuta si de 15% pentru pasivele in lei.
Tot miercuri INS va prezenta datele privind autorizatiile de construire eliberate pentru cladiri in luna august (miercuri)
Joi – 30 septembrie
INS prezinta date despre costul fortei de munca in 2009.
Vineri – 1 octombrie
De vineri, contribuabilii mari si mijlocii vor putea depune declaratiile fiscale si in format electronic, in Sistemul Electronic National (SEN), potrivit unui anunt recent al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).