Nu furniza date personale atunci cand nu trebuie
– Nu oferi niciodata numarul de identificare, seria buletinului sau alte date personale celor care te suna, iti trimit e-mailuri, chiar daca acestea par reale, ca si cum ar veni de la banca ta. Totodata, nu-ti lasa portofelul sau geanta nesupravegheate. Nu uita de asemenea sa incui intr-un loc sigur in casa documentele privind conturile bancare sau documentele fiscale. Nu iti posta data nasterii, numele de fata al mamei si nici chiar numele animalului preferat pe site-uri de socializare precum Facebook, Linkedin etc.
Securizeaza-ti instrumentele prin care efectuezi platile – Daca faci plati prin intermediul computerului, probabil ca stii deja ca ai nevoie de un firewall, un sistem antivirus actualizat si un software anti-phising. Totodata, asigura-te ca smart phone-ul tau sau iPad-ul sunt prevazute cu sisteme de siguranta care nu permit furtul datelor pe care le contin, in situatia in care sunt furate.
Monitorizeaza-ti frecvent conturile bancare – Nu te baza doar pe extrasul de cont lunar pentru a detecta activitati suspecte legate de contul tau. Ca sa te asiguri ca nu iti umbla nimeni la cont, aboneaza-te la un servciu online care sa iti permita sa verifici oricand situatia acestuia si incearca sa faci o verificare zilnica.