Astfel, dobanda este formata in prezent din Robor la 3 luni plus 3,9 puncte procentuale (10,13%). Anterior, dobanda era mai mare cu un punct procentual (Robor la 3 luni plus 4,9 p.p.).
Totodata, perioada de creditare a fost extinsa la maximum 8 ani pentru creditele in lei, respectiv 7 ani pentru creditele in euro.
Valoare maxima: a unui credit de nevoi personale este de 50.000 lei sau 10.000 euro.
Banca nu percepe comision de analiza dosar sau de rambursare anticipata. Comision de administrare aplicabil lunar la soldul curent al creditului este de 0,30%.
[b]Depozitul la termen cu depuneri ulterioare[/b]
In acelasi timp, CEC Bank a lansat un nou produs de economisire in lei si in euro dedicat atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice – „Depozitul la termen cu depuneri ulterioare”.
Pe toata perioada de constituire a depozitului sunt permise depuneri ulterioare in limita unei sume minime de 100 lei sau 50 euro, valoarea depozitului la constituire fiind de minimum 500 lei sau 200 euro.
La scadenta, depozitul se poate prelungi automat pe o perioada egala cu cea prevazuta in contract pana la lichidarea acestuia, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii. In ziua de scadenta nu se percepe comision de retragere.
Referindu-se la acest produs, Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, a mentionat ca lansarea se inscrie in preocuparile bancii de a diversifica produsele oferite clientelei.
Clientii beneficiaza de dobanzi fixe pe perioada de constituire a depozitului, cuprinse intre 5,25% si 6,50% la economiile in lei, si intre 2% si 2,75% la euro.
Profitul inainte de impozitare al CEC Bank a crescut cu 30,16% anul trecut, la 65,13 milioane de lei, iar provizioanele pentru credite s-au majorat cu 8,6%, la 365, 04 milioane de lei. Activele bancii de stat au urcat cu 4,2%, la 21,7 miliarde de lei.