- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CEC Bank lanseaza un credit pentru sectorul zootehnic

20 Dec, 11:57 • Redactia DailyBusiness
CEC Bank a lansat in aceasta saptamana creditul punte pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale complementare in sectorul zootehnic - specia bovine, ovine, caprine, in parteneriat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN (FGCR).
CEC Bank lanseaza un credit pentru sectorul zootehnic

Creditele se acorda in lei, iar valoarea creditului poate fi pana la 90% din valoarea sumelor mentionate in Adeverintele emise de APIA.

[b]Dobanda[/b] practicata de banca este de minimum [b]9,8%[/b], in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul. Totodata, comisionul de gestiune este de 0,25%, aplicat la valoarea creditului si perceput de banca la acordarea creditului.

In scopul acordarii sprijinului fermierilor care solicita finantare, in data de 12 decembrie 2011 au fost semnate Conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine, ovine, caprine, intre CEC Bank, APIA si FGCR.

Platile nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic reprezenta prima pe cap de animal in cuantum de:  410 lei/cap de animal – la specia bovine si 40 lei/cap de animal – la specia ovine,caprine.

[b]Categoriile de clientii eligibili[/b] care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de: producatori agricoli individuali, societati agricole private, respectiv asociatii agricole cu personalitate juridica, asociatii agricole familiale, asociatii de producatori agricoli, grupuri de producatori, societati comerciale si cooperative agricole constituite conform legislatiei in vigoare etc.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR, care reprezinta un procent de pana la 50% din valoarea creditului acordat. In completare, clientul prezinta bancii un bilet la ordin in alb, ipoteca mobiliara  pe conturile deschise la banca si ipoteca asupra creantelor fata de APIA, constand in sumele cuvenite beneficiarilor in cadrul PNDC pentru sectorul zootehnic la specia bovine/ovine/caprine, conform Adeverintelor eliberate de APIA.

„Rambursarea creditelor se face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor in cadrul PNDC, dar nu mai tarziu de data stabilita in Conventia incheiata de banca cu APIA”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului.

Urmărește Daily Business pe Google News