„Creditul CEC pentru activitatea de leasing poate fi, de asemenea, utilizat si pentru refinantarea unor credite contractate de societatile de leasing de la alte banci sau societati financiare sau pentru refinantarea contractelor de leasing finantate initial din capitalul de lucru al firmei”, se arata in comunicatul CEC prezentat luni.
Acest tip de credit poate fi acordat in lei, euro sau dolari, pe o perioada de pana la cinci ani, in cazul leasingului pentru bunuri mobile, si de pana la zece ani, pentru leasingul imobiliar, iar perioada de gratie este de cel mult sase luni.
CEC are, in prezent, un capital social de 649,7 milioane lei, active totale de peste 7 miliarde lei (2 miliarde euro) si o retea de 1.392 unitati, in mediul urban si rural.
Banca are ca obiectiv principal, in 2007, cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, atat din randul populatiei, cat si al firmelor, concomitent cu mentinerea clientelei actuale.
La sfarsitul anului trecut, autoritatile romane au decis sa opreasca procesul de privatizare a CEC, dupa ce OTP Bank, unul dintre cei doi finalisti, s-a retras, iar National Bank of Greece a depus o oferta de 560 mil. euro pentru 69,9% din capitalul CEC, suma considerata prea mica.
Presedintele bancii Eugen Radulescu a mentionat ca in acest an banca va pune accent pe pregatirea personalului si pe modernizarea unitatilor.
Pana la sfarsitul lunii mai, CEC are in vedere finalizarea centrului de recuperare a datelor in caz de dezastru. Tot in prima jumatate a anului, CEC vrea sa dezvolte sistemul de e-banking, pentru ca in al doilea semestru sa inceapa sa ofere carduri dotate cu cipuri electronice.