In 2006, CEC a afisat un profit net de 39,8 milioane lei (11,8 milioane euro), de peste noua ori mai mare decât in 2005. „In acest an, vrem sa ramanem putin deasupra nivelului de echilibru intre profit si pierdere, in conditiile in care vom investi masiv in procesul de schimbare a imaginii si de reformare a CEC. In astfel de cazuri, profitabilitatea este sacrificata”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC, intr-un interviu acordat NewsIn.
Acesta a mentinat ca, in prezent, reprezentantii institutiei evalueaza oferta CEC pentru a vedea care sunt cele mai cerute produse si pentru a le pune in noi parametri. „Nu trebuie sa inventam apa calda. Principalul obiectiv este sa oferim produse flexibile, solutia nu este neaparat o gama foarte larga”, a mai precizat Ghetea.
La sfârsitul lui ianuarie 2008, activele CEC au depasit 10 miliarde de lei (3 miliarde euro), in cresterea anuala a acestora a fost de aproximativ 37%. In 2006, valoarea activelor bancii ajunsese la 7,1 miliarde lei (2,1 miliarde euro).
Volumul creditelor acordate de CEC a ajuns, la finalul anului trecut, la 4,89 miliarde lei (1,453 miliarde euro), in crestere cu 53% fata de soldul la 31 decembrie 2006. Dintre acestea, 3,7 miliarde lei (1,1 miliarde euro) sunt credite acordate populatiei, restul fiind imprumuturi catre firme.
Pe segmentul de retail, structura portofoliului de credite este formata in proportie de 10% din credite in valuta, cea mai mare parte constituind credite in lei. De asemenea, 18% reprezinta credite ipotecare si imobiliare, restul de 82% fiind imprumuturi de consum si credite de nevoi personale cu garantii reale.