Prioritatile BERD in Romania, in perioada urmatoare, se vor axa pe oferirea unor instrumente financiare cu un grad mai mare de risc, cum ar fi participarea la capital in cazul intreprinderilor locale, continuarea sprijinirii dezvoltarii microintreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii din zonele rurale ale Romaniei, a spus Pendred.
Totodata, BERD va colabora cu Uniunea Europeana in vederea imbunatatirii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare, tratare a apelor uzate si a serviciilor de transport din tara.
Banca va contribui totodata cu finantari in sectorul energetic, vizand inclusiv facilitati inovatoare, menite sa incurajeze introducerea masurilor de eficienta energetica si promovarea energiilor regenerabile.
Claudia Pendred are o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar, in gestionarea proiectelor cat si in sectorul energetic in Europa Centrala si de Est. Inainte de a se alatura BERD, Pendred a lucrat la NM Rothschild & Sons, unde a detinut functia de director de finante corporative. In aceasta calitate, a raspuns de utilitatile din Europa Centrala si de Est, fiind implicata si intr-o serie de proiecte din regiune care au vizat alte sectoare, printre care resursele naturale, infrastructura si telecomunicatiile.
Anterior, Claudia Pendred lucrase la J. Henry Schroder Wagg & Co, iar la inceputul carierei sale, la UNICEF si Banca Mondiala.
BERD este cel mai mare investitor institutional din Romania, valoarea cumulata a investitiilor pe piata locala fiind de 3,6 miliarde euro, bani plasati in 245 de proiecte din tara. In colaborare cu numerosii sai parteneri, banca a mobilizat peste 6 miliarde euro pentru proiecte realizate in Romania.