- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Clinica Motivation, prima afacere sociala finantata cu credit bancar fara dobanda (Galerie FOTO)

24 Aug, 15:15 • adrian.mihaltianu
Clinica de Recuperare Medicala Motivation, detinuta de Fundatia Motivation, este prima intreprindere sociala care a fost finantata printr-un imprumut bancar fara dobanda, de catre Banca Comerciala Romana (BCR), au declarat miercuri oficialii ambelor parti, prezenti la inaugurarea unitatii, aflata in Bucuresti.
Clinica Motivation, prima afacere sociala finantata cu credit bancar fara dobanda (Galerie FOTO)

Cristian Ispas, directorul general al Fundatiei Motivation, a mentionat ca [b]valoarea creditului este de circa 30.000 de euro[/b] si este acordat pe o perioada de 5 ani. Este vorba de un imprumut fara costuri si fara garantii.

„Am initiat acest proiect, o intreprindere sociala a Motivation, care sa ofere servicii publicului larg, poate cu o orientare mai mare spre angajatii companiilor multinationale, care stau mult la birou (motiv care duce la probleme si dureri ale coloanei, n.r.) si isi permit sa acceseze servicii medicale, iar cu veniturile pe care le genereaza aceasta afacere vom sustine programele de recuperare adresate gratuit persoanelor cu dizabilitati”, a spus Ispas.

El a adaugat ca in prezent serviciile clinicii sunt contra cost pentru toti clientii, insa in perioada urmatoare va purta discutii cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatatea (CNAS) pentru ca aceste servicii sa aibe preturi reduse sau sa fie gratuite pentru o parte dintre clienti.

Cristian Ispas a mai spus ca se asteapta ca clinica sa treaca [b]profit dupa trei ani de activitate[/b].

„Profitul pe care-l va genera aceasta activitate va fi folosit in sustinerea serviciilor gratuite pentru persoane cu dizabilitati, oferite intr-o alta locatie special amenajata”, a subliniat acesta.

El a mai spus ca pana in prezent, din luna mai, investitia in clinica se ridica la 15.000 de euro, valoare ce include si renovarea si amenajarea unitatii medicale.

Clinica de Recuperare Medicala Motivation, aflata pe strada Uranus, nr. 100, din Bucuresti, ofera consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, electroterapie si termoterapie in regim ambulator. Programele individualizate de recuperare medicala sunt realizate de catre kinetoterapeuti, sub indrumarea unor medici de specialitate, pentru o gama larga de afectiuni ale copiilor si adultilor, din domeniile: ortopedie (recuperare post-fracturi, contracturi musculare, dureri de spate), neurologie (paralizie cerebrala, traumatism vertebro-medular, accident vascular cerebral, distrofie musculara etc), reumatologie, geriatrie etc.

Clinica are o suprafata de 160 de metri patrati, ce include cabinetul medicului, o sala de kinetoterapie, o sala de lucru individual si o sala de electroterapie.

Raluca Tugui, medic specialist in recuperare medicala, a declarat ca unitatea medicala se adreseaza tuturor pacientilor cu probleme, inclusiv copii, gravide, tineri sau pacienti in varsta.

In noua clinica vor lucra 2 medici si 4 kinetoterapeuti.

Pe langa serviciile de recuperare, Clinica Motivation ofera si cursuri in vederea pregatirii pentru nastere, de ingrijire a bebelusului si de acordare a primului ajutor pentru copii.

[b]3 mil. euro, plafonul programului BCR de finantare a intreprinderilor sociale[/b]

Banca Comerciala Romana (BCR) are un plafon de 3 milioane de euro pentru o perioada de doi ani pentru programul pilot de finantare a intreprinderilor sociale, conform oficialilor institutiei financiare.

Acest program face parte dintr-o initiativa mai ampla a grupului Erste, din care face parte BCR, care dezvolta strategic solutii pentru accesul la servicii bancare simple a populatiei defavorizate din Europa Centrala si de Est.

Astfel, BCR acorda credite cu costuri zero si fara garantii pentru dezvoltarea afacerilor sociale – acele afaceri care rezolva o problema sociala, au o abordare comerciala, iar profitul este reinvestit sau folosit pentru sustinerea activitatilor unor ONG-uri (nu se acorda dividente persoanelor fizice).

Melania Mirea, sef departament microintreprinderi BCR, a declarat ca in prezent banca analizeaza alte 15 aplicatii in acest program.

„Fiecare aplicatie este strict analizata atat din punct de vedere al impactului social, cat si al modelului de business, care trebuie sa fie sustenabil pe termen lung si sa aiba capacitatea de a rambursa creditul”, a precizat Mirea.

Urmărește Daily Business pe Google News