- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Clubul de la Roma se reuneste anul acesta la Bucuresti. Vezi ce subiecte se vor discuta

24 Sep, 17:37 • Redactia DailyBusiness
Banca Nationala a Romaniei gazduieste, in perioada 30 septembrie - 2 octombrie, reuniunea Adunarii Generale a Clubului de la Roma, prezidata de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care este presedintele Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma (ARCoR), a anuntat luni BNR.
Clubul de la Roma se reuneste anul acesta la Bucuresti. Vezi ce subiecte se vor discuta

O conferinta de presa a guvernatorului Mugur Isarescu va precede, pe 1 octombrie, lucrarile conferintei internationale cu tema „The Power of the Mind”, programata pentru 2 octombrie, in care va fi marcata cea de-a 40-a aniversare a primului raport al Clubului de la Roma, intitulat “Limits to Growth”, care a initiat o dezbatere despre umanitate si natura ce este continuata si in prezent.

In cadrul conferintei vor fi prezentate rapoartele „Limits to Growth”, de Dennis Meadows, „2052 – a Global Forecast for the Next Forty Years”, de Jorgen Randers, „Bankrupting Nature”, de Anders Wijkman, „Factor Five”, de Ernst Ulrich von Weizsäcker si „No Limits to Learning”, de Mircea Malita.

Guvernatorul Mugur Isarescu va vorbi despre perspectivele sistemului bancar international.

Clubul de la Roma este o denumire simbolica pentru o organizatie al carei scop este sa supuna atentiei intregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul Planetei.

Clubul de la Roma este compus din oameni de stiinta, economisti, oameni de afaceri, inalti functionari publici, sefi de stat si fosti sefi de stat de pe toate cele cinci continente.