- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Coface estimeaza cresterea cifrei de afaceri cu 120 %, la 3,5 mil. euro

18 Jun, 10:15 • Redactia DailyBusiness
Compania Coface Romania, sucursala grupului Coface Austria Kreditversicherung, estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri la 3,5 milioane euro, in crestere cu 120 % fata de rezultatele din 2006.
Coface estimeaza cresterea cifrei de afaceri cu 120 %, la 3,5 mil. euro

Coface este una dintre cele mai mari companii de asigurari de credite din lume, cu o cota de piata estimata de 18% la nivel mondial si, totodata, lider pe piata globala a asigurarilor de credite pentru exporturi, cu o cota de piata de 25%.

„Estimam o urcare a cifrei de afaceri cu aproape 120% fata de anul trecut, ca urmare a cresterii numarului de clienti”, a declarat pentru NewsIn directorul Coface Romania, Cristian Ionescu.

Coface Romania a inregistrat la sfarsitul anului 2006 o cifra de afaceri de 1,6 milioane euro.

„Din suma de 3,5 milioane de euro, 1 milion de euro reprezinta asigurarile de credit, iar 2,5 milioane – alte servicii precum ratinguri de companii, colectare de creante”, a precizat Ionescu.

[p]Riscuri de 1 miliard de euro

Coface Romania are in prezent in derulare sase contracte de polite de asigurare cu companii romanesti, iar pana la finele anului spera sa ajunga la 20 de contracte, cu o valoare totala asigurata de 1 miliard de euro.

Activitatea Coface urmareste patru linii de business: asigurari de credit comercial, agentie de rating de companii, managementul creantelor si factoringul. Coface asigura 85% din valoarea totala a unui contract sau a intregii cifre de afaceri.

Coface Romania a realizat, in 2006, o cifra de afaceri de 1,6 milioane euro, in crestere cu 71% pe an fata de anul precedent. Informatiile de credit au avut la sfarsitul anului trecut o pondere de 55% din cifra de afaceri, iar managementul creantelor o pondere de 45%.

Expunerea grupului Coface pe plan international era la 31 martie 2007 de 340 miliarde euro. Sectoarele cu cea mai mare expunere sunt retail (8%), industrie alimentara (6,5%), constructii (6,2%), industria metalurgica (6%), materiale de constructii (4,2%) si industria chimica (3,9%), a mentionat Ionescu.