Astfel, falimentul bancii, in septembrie 2008, a venit dupa ce un posibil ajutor din partea institutiei de credit britanice Barclays nu s-a putut materializa din cauza neintelegerilor dintre Londra si Washington, scrie The Guardian, citat de Mediafax.
La Londra, Ministerul de Finante, Banca Angliei si Autoritatea pentru Servicii Financiare au considerat ca guvernul SUA va acorda garantii bancii cu probleme, asa cum a facut in cazul a doi mari creditori ipotecari. In prezent, cele trei structuri insista ca au precizat clar autoritatilor de la Washington ca Barclays ar putea incerca sa salveze institutia de credit americana daca va fi sustinuta de guvernul SUA.
La Washington, insa, Hank Paulson, fostul secretar al Trezoreriei, pune colapsul Lehman Brothers pe seama esecului ministrului britanic de Finante, Alistair Darling, de a informa la timp SUA de intentiile autoritatilor de la Londra.
Paulson sustine, in plus, ca Darling i-a transmis clar, prin telefon, ca nu este pregatit sa „importe cancerul” american in Marea Britanie, afirmatii negate de ministrul britanic.
Prabusirea bancii americane a trimis unde de soc in intregul sistem financiar si a trezit temeri ca orice banca din lume este vulnerabila. La trei zile dupa falimentul Lehman, in Marea Britanie, banca HBOS a fost salvata de Lloyds. O luna mai tarziu, RBS, HBOS si Lloyds au primit ajutoare guvernamentale de 37 miliarde de lire sterline.