Augustine Kochuparampil, director executiv al Mittal Steel Galati, a motivat decizia ca fiind o strategie economica prin care urmareste reducerea cheltuielilor, transmite corespondentul DailyBusiness.
„Dorim sa invitam firme profesioniste sa preia aceste sectoare, inclusiv forta de munca. Le vom oferi sprijin pe termen lung in ceea ce priveste furnizarea de servicii si vom determina mecanismul in care serviciile vor fi furnizate”, a declarat Augustine Kochuparampil.
Totodata Augustine Kochuparampil a declarat ca urmeaza exemplele combinatelor din Occident.
„In vest nu exista niciun combinat cu fabrica proprie de oxigen. Acestia au vandut fabricile de oxigen, iar combinatul capata astfel oxigen la un cost optim, mult mai bun decat daca ar fi avut fabrica in proprietate si administrare. „Asta nu inseamna, neaparat, ca vom vinde fabrica de oxigen. Sunt doar posibilitati pe care le analizam”, a spus Augustine Kochuparampil.
Administratia combinatului galatean a adaugat ca este vorba de o externalizare a anumitor servicii, prin vinderea unor sectii catre alti agenti economici, pentru ca mai apoi Mittal Steel Galati sa cumpere serviciile sau produsele de la acele unitati.
Pe de alta parte, vinderea acestor fabrici va avea drept efect si renuntarea la angajatii care le deserveau. Cu toate acestea, administratia Mittal Steel Galati nu a precizat numarul siderurgistilor care vor fi nevoiti sa plece din combinat si nici nu a nominalizat fabricile care vor fi vandute, pe motiv ca nu au fost inca stabilite cu exactitate.