- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Conacul din Sinaia confiscat de la prințul Paul, vândut la licitație pentru o sumă mult mai mică decât prețul de pornire

05 Nov, 12:51 • Anghel Valentin
Conacul din Sinaia confiscat de la prințul Paul a fost vândut la licitație pentru 140.000 de euro, sumă mult mai mică decât prețul de pornire - 1,2 milioane de lei plus TVA, adică peste 240.000 de euro.
Conacul din Sinaia confiscat de la prințul Paul, vândut la licitație pentru o sumă mult mai mică decât prețul de pornire

Conacul a fost confiscat de stat în cadrul procedurilor de recuperare a prejudiciului din dosarul retrocedării fermei Băneasa. Scoasă la licitație cu prețul de pornire de 1,2 milioane de lei (peste 240.000 de euro), proprietatea a fost vândută, după mai multe reduceri de preț, cu doar 140.000 de euro, notează wall-street.ro.

Pentru vinderea conacului a fost nevoie de trei licitații, întrucât la primele două nimeni nu a fost dispus să ofere suma cerută, în ciuda reducerilor succesive.

Experții imobiliari consideră că noul proprietar al conacului a făcut un adevărat chilipir, dată fiind suma pe care a plătit-o.

Conacul care i-a aparținut prințului Paul se află în inima stațiunii Sinaia, la 20 de minute distanță de castelul Peleș.

Pe lângă conacul propriu-zis, cumpărătorul a achiziționat și terenul aferent, cu suprafața de 156 de metri pătrați.

Citește și S-au înecat corăbiile pentru Clotilde Armand. Procesul fostei primărițe a Sectorului 1 începe oficial

În dosarul retrocedării fermei Băneasa, statul are de recuperat milioane de euro de la cei condamnați, printre care se numără și prințul Paul Philippe al României, nepotul regelui Carol al II-lea.

Prințul Paul a fugit din România în 2020, chiar înainte ca judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție să-l condamne definitiv la trei ani și patru luni de închisoare.

Potrivit procurorilor anticorupție, prințul Paul a revendicat ilegal ferma Băneasa și pădurea Snagov și a cumpărat influența pe care Remus Truică o avea asupra diferiților funcționari de la instituțiile publice care cele două proprietăți.

După fuga prințului, acesta a fost dat în urmărire internațională în 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv. Prințul Paul a fost depistat în Franța, însă magistrații de acolo au respins cererea autorităților române de predare a celui urmărit, în baza mandatului european de arestare. Francezii au invocat compunerea nelegală a completului de judecată din România și faptul că unul dintre magistrați nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcţie.

Anul acesta, în aprilie, prințul Paul a fost prins în Malta, însă și judecătorii de acolo au respins extrădarea lui.

Citește și Măcelarii români au succes în Europa. Salariile din Occident ajung la 3.000 de euro pe lună

Urmărește Daily Business pe Google News