Analiza in cazul Antrepriza Cluj-Strabag vizeaza compatibilitatea operatiunii cu mediul concurential normal, se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei, dat publicitatii marti.
Consiliul Concurentei a precizat ca, in conformitate cu Legea concurentei nr. 21/1996 si cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, trebuie sa analizeze toate tranzactiile ce depasesc echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.
Austriecii anunta investitii de 15,8 mil.euro
Societatea clujeana a fost vanduta in luna mai 2006, urmare a unei licitatii la care au participat trei firme.Comisia de licitatie a declarat castigatoare firma austriaca Strabag AG, care a oferit aproximativ 6,7 euro pe actiune, valoarea totala a pachetului de actiuni fiind de 5,2 milioane euro.
Austriecii s-au angajat sa faca investitii de dezvoltare de 15,8 milioane euro, iar pentru protectia mediului – de 50.000 de euro. De asemenea, firma austriaca s-a angajat sa pastreze parte din angajatii societatii din Cluj pe o perioada de cinci ani.
Societatea clujeana este organizata in cadrul a 18 amplasamente situate in sapte judete, respectiv Cluj, Alba, Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Bihor si Salaj.
Antepriza Reparatii si Lucrari Cluj are ca obiecte de activitate intretinerea, constructia si repararea drumurilor si podurilor, producerea si comercializarea de produse din asfalt si servicii de transport de persoane.
Strabag AG, care desfasoara activitati de constructii civile si infrastructura este membra a grupului Strabag, a carui societate mama este Strabag Societas Europea cu sediul in Austria.