Ministrul Daniel
Constantin a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa
sustinuta la Sibiu, care este scopul reducerii TVA la paine, el
raspunzand ca, in principal, este vorba despre combaterea evaziunii
fiscale.
„Obiectivul principal al scaderii
TVA-ului de la 24% la 9% este acela de a reduce evaziunea fiscala, de
a crea un mediu concurential corect pentru cei care platesc taxe si
impozite, cu scopul de a sprijini foarte mult industria, pentru ca
astazi industria de panificatie, din pacate, este pe marginea
prapastiei”, a declarat Daniel Constantin, citat de Mediafax.
El a afirmat ca s-au facut studii, care
vor fi prezentate reprezentantilor Fondului Monetar International
(FMI) in vederea aprobarii reducerii TVA la paine, care arata
dimensiunea evaziunii fiscale in sectorul de panificatie din Romania.
Guvernul va decide daca va aplica
TVA de 9% doar pentru paine sau pentru tot circuitul grau-paine
in functie de raspunsul Comisiei Europene privind continuarea taxarii
inverse la cereale dupa 1 iunie, a declarat secretarul de stat in
Ministerul Finantelor Dan Manolescu.
[b]Citeste si:
[url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/experimentul-tva-la-paine-cum-spera-statul-sa-ieftineasca-alimentele-si-sa-reduca-evaziunea-87578/]Experimentul
TVA la paine. Cum spera statul sa ieftineasca alimentele si sa reduca
evaziunea[/url][/b]