Asteptarile oficialilor companiei, citati de NewsIn, se bazeaza pe evolutia vanzarilor, care au cescut de la 500.000 de unitati in 2006, la 775.000 unitati in 2007, iar pentru anul acesta se estimeaza vanzari de 1.000.000 de unitati.
Tudor Caracioni, directorul Contor Group Arad, a declarat ca primele contoare cu citire de la distanta, prin sistem radio, vor fi fabricate, incepand din luna mai, la centrul de productie al companiei din Germania, unde exista tehnologie si logistica superioare celor din Romania. Productia la fabrica din Arad este estimata sa inceapa la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2009.
„Purtam negocieri cu mai multi parteneri europeni, iar in cateva zile vom semna primul contract pentru livrarea de contoare cu radio. Estimam o productie de 40.000-50.000 de contoare pe an, iar numarul lor va creste in functie de solicitarile pe care le primim”, a declarat Tudor Caracioni.
Sistemul de citire la distanta a contoarelor cu iesire de impuls este format dintr-un modul radio FSM-WM, care ofera posibilitatea de conectare la toate contoarele dotate cu iesire de impuls. De asemenea, sistemul mai cuprinde un software de gestiune a datelor si unul „Radio Reading Route Management”, dar si un terminal portabil.
Unul dintre avantajele acestui sistem este reducerea costurilor operationale si utilizarea eficienta a personalului implicat in procesul de citire. Acest sistem elimina si problemele de acces in vederea citirii contoarelor (absenta proprietarilor sau contoare greu de accesat).
Tudor Caracioni a mai declarat ca implementarea acestui sistem in Romania va depinde de receptivitatea furnizorilor de apa si agent termic. Directorul Contor Group a spus ca sistemele de citire la distanta a contoarelor cu iesire de impuls va duce atat la cresterea cifrei de afaceri a fabricii, cat si a profitului, in urmatorii cinci ani.
Contor Group Arad a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de aproximativ 11 milioane de euro, in crestere cu 7,7% fata de 2006.
Conducerea Contor Group intentioneaza sa listeze, la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii februarie, un pachet de pana la 20% din actiuni prin intermediul unei oferte publice initiale, in vederea sustinerii proiectelor de investitii pentru continuarea expansiunii pe piata mondiala.