Din cele 180 de
hectare de vie, specialistii Cramei intentioneaza sa creeze noi
soiuri de vin, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca
Neagra sau Shiraz pentru vinurile roze si rosii, si Feteasca Alba,
Feteasca Regala, Riesling si Sauvignon Blanc pentru cele albe.
Ca urmare a
parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Calugareasca,
Crama Ceptura va gestiona atat operatiunile de productie, cat si de
management.
„Sectia de
vinificare primara asigura prelucrearea a 10.000 de tone de struguri
pe sezon, iar capacitatea depozitului de pastrare este de
aproximativ 10 milioane de litri de vin”, a declarat Marcel
Grajdieru, CEO al Cramei Ceptura.
Lucrarile la Crama
Ceptura au inceput in martie 2004, iar in septembrie 2005 a fost
livrat primul lot de vin. Vinaria de la Ceptura este un proiect
sustinut financiar de Uniunea Europeana, volumul investitiei
ridicandu-se la aproximativ 7 milioane de euro.
Crama detine un
spatiu de vinificare primara, depozitare a vinurilor si doua linii
de imbuteliere cu o suprafata de 13.000 metri patrati. Vinurile
realizate sunt distribuite atat intern, cat si pe importante piete
externe, precum Marea Britanie, Belgia, Grecia, Spania, Polonia,
Belarus, Rusia, China, Coreea si Canada.
Crama Ceptura este
parte a holdingului de firme din Republica Moldova Vinaria Bostavan
si Vinaria Purcari.