CEC Bank oferă credite cu dobânzi reduse prin programul Noua Casă, IRCC + 1,90%, pentru cei care își încasează salariul prin bancă, și IRCC + 2,00% pentru cei care nu încasează venitul prin CEC Bank, dobânzile fiind mai mici față de cele ale creditelor ipotecare standard, conform Wall-Street.
Așadar, pentru un credit Noua Casă de 250.000 de lei, pe o perioadă de 25 de ani, beneficiarul creditului va plăti o rată lunară de 1.908,06 lei, în condițiile de dobândă ale Programului, cu încasarea salariului la CEC Bank, dobânda anuală efectivă (DAE) fiind acum de 8,15%.
Creditele Noua Casă oferite de CEC Bank au zero comision de analiză/acordare și zero comision de administrare perceput de bancă. Finanțările beneficiază de garanția FNGCIMM, procentul de garantare aplicându-se diferențiat, în funcție de categoria de locuință și valoarea acesteia.
Aceste credite prevăd un nivel mai redus al avansului față de finanțările standard pentru locuințe, 5% pentru locuințe sub 70.000 de euro, în timp ce pentru cele cu prețuri între 70.000 euro și 140.000 euro, avansul este de 15%.
Ai mai putea fi interesat și de: Sumele uriașe de bani investite în energie verde. Cât plătesc marii retaileri pentru panouri fotovoltaice, sisteme LED şi senzori de mişcare
Pentru a compara cele două tipuri de credite, a fost dat ca exemplu un imobil în valoare de 66.000 de euro (330.000 lei), necesari pentru a achiziționa un apartament modest, cu două camere, într-un bloc consolidat din București. Valoarea creditului a fost aleasă pentru a ne putea încadra în plafonul pentru avansul de 5% (acest avans mai mic fiind principalul avantaj al programului Noua Casă).
Pentru imobilele care depășesc valoarea de 70.000 de euro, avansul este precum cel al unui credit ipotecar, de 15%. Perioada de maturitate a creditului este de 30 de ani.
Aceste calcule s-au efectuat în contextul situației economice actuale. Conform prognozelor, dobânzile ar putea începe să scadă la finalul acestui an, așa că un credit cu dobândă variabilă ar putea deveni mai avantajos în viitor.
Vezi și alte știri: Taxe notariale mai mari în 2024. Care este acum prețul pentru o procură sau o autentificare