„Urban si Asociatii reprezinta 18 creditori ai societatii Primex care cer falimentul societatii. (…) Nu cred ca societatile care au ramas cu bani neincasati de la Primex vor avea sanse sa isi recupereze banii pentru ca exista un credit-gigant in valoare de 3 mil. euro luat de Primex de la o banca, si care are gaj si ipoteca pe toate bunurile companiei”, a spus Iulian Urban, presedintele companiei de recuperare debite, Urban si Asociatii.
Acesta constata ca Teknosa nu este doar intr-o stare de insolventa comerciala (care presupune lipsa lichiditatilor pentru plata datoriilor) ci intr-o veritabila stare de faliment in care banii creditorilor au fost disipati. Desi marfa livrata de creditori a fost vanduta, reprezentantii Primex nu si-au platit datoriile catre acestia si au achitat in schimb alte datorii si salariile angajatilor, potrivit presedintelui Urban si Asociatii.
„Uitati-va la Registrul Comertului sa vedeti cum si-a inchis punctele de lucru (magazinele) firma Primex: pe ascuns fara sa faca nimic public pana la momentul la care au anuntat ca firma intra in lichidare. Iar in acest timp furnizorii stateau linistiti pentru ca, erau impinsi cu termenele de plata chiar si la peste 90 de zile”, conform lui Urban.
Exemplul Univers’all nu a fost insusit
Pe de alta parte, Iulia Urban atrage atentia ca managerii creditorilor Primex nu au invatat nimic din falimentul Univers’all Trading Romania, adica nu si-au luat nici in cazul Teknosa nici cea mai mica masura de precautie, nu s-au interesat de soarta Primex, astfel incat au fost luati prin surprindere.