El nu crede in posibilitatea ca Romania sa poata intra in zona euro in intervalul stabilit, adica inceputul anului 2015.
Croitoru subliniat ca acest obiectiv trebuie sa ramana nemodificat, aratand ca in Romania lucrurile au fiunctuionat doar atunci cand au fost stabilite mari tinte, iar setarea obiectivului de aderarea la zona euro poate fi un stimulent important pentru ca lucrurile sa se schimbe, relateaza Mediafax.
Recent, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca aderarea la zona euro cu o intarziere de 1-2 ani este mai putin importanta decat faptul ca Romania trebuie sa fie pregatita pentru a adopta euro, dar banca centrala insista pentru calendarul 2014-2015.
„Conteaza mai putin o amanare de un an sau doi decat ca trebuie sa fim pregatiti pentru a intra in zona euro. Noi insistam pe 2014-2015, pentru ca acest obiectiv poate si trebuie sa fie catalizator pentru politici economice coerente, fara de care nu vom putea adera la euro”, a afirmat Isarescu.
Strauss-Kahn a declarat la sfarsitul lunii martie, aflat intr-o vizita la Bucuresti, ca Romania ar putea adopta moneda euro mai tarziu decat si-a programat, in anul 2015, dar trebuie sa isi consolideze politicile monetare si financiare pentru a intra pe „drumul cel bun”.