Inainte de aceasta fuziune, pe piata pensiilor obligatorii activau 14 fonduri, conform site-ului CSSPP.
Giurescu a precizat ca mai sunt fuziuni in curs de aprobare la arbitrul pensiilor.
Potrivit acestuia, piata pensiilor a devenit una „serioasa”, care incepe sa se consolideze, ceea ce descrie de altfel o evolutie normala.
Acesta a reamintit insa ca, in ciuda faptului ca piata s-a dezvoltat, au existat si perturbari, precum inghetarea contributiei pentru pensii obligatorii la 2% din veniturile participantilor in 2009, fata de 2,5%, cat prevedea legea.
„Nu cred ca in 2010 contributia va ruca la 3%, asa cum era prevazut, ci va ajunge la 2,5%, crescand cu doar 0,5 puncte procentuale, deoarece economia tarii nu va avea o crestere care ar putea sustine o majorare la 3%”, a spus Giurescu.
Intelegerea care exista in prezent cu Fondul Monetar International prevede ca recuperarea majorarii de 0,5 p.p., ce trebuia sa fie realizata in acest an, sa se faca intr-un an cu crestere economica, care ar putea fi 2011 sau 2012, a sugerat Giurescu.
Vicepresedintele CSSPP a spus ca se va tine cont de calendarul stabilit initial pentru majorarea contributiilor la pensii, urmand sa se ajunga la un nivel total de 6% in 2016.