Acest fruct e plin de vitamine și minerale, iar un kilogram costă 11 lei. E considerat a fi cel mai mare fruct din lume fiindcă poate să cântărească de la 5 până la 50 de kilograme.
Originar din Asia de Est, are o mulțime de semințe bogate în proteine, calciu, potasiu, fier. Are, de asemenea, vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, minerale precum magneziu, sodiu, zinc, mangan, cupru, seleniu, fosfor, bromelaină, fitonutrienţi, fructoză şi zaharoză. Puteți mânca doar miezul, coaja nu e comestibilă.
Citește și Care sunt cele mai contaminate alimente de pe piață. Iată fructele de sezon care ocupă primul loc
Foarte mulți oameni îl mănâncă, în mod deosebit cei care sunt vegani sau vegetarieni pentru că are un gust asemănător cu al cărnii de porc, tocmai de aceea i se mai spune și „carne vegetală”. E foarte sățios și vă săturați destul de repede.
„Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi”, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India.
Jackfruitul poate fi consumat atât crud, cât și gătit. De regulă, ca să poată fi preparat trebuie să-l tăiați în jumătate și să-i scoateți păstăile și semințele galbene de fructe de pe piele și din miez. Partea albă, fibroasă din interiorul fructului de jackfruit este incredibil de lipicioasă, deci poate fi util să purtați mănuși în timpul manipulării acestuia.
Citește și Criza alimentară se adâncește în Marea Britanie! Magazinele raționalizează fructele și legumele
Jackfruitul poate fi adăugat atât în mâncăruri dulci, cât și în cele sărate, inclusiv deserturi și curry. Și semințele sunt bune de mâncat.
Ce valori nutriționale are
O cană de fructe feliate (165 g) furnizează următoarele substanțe nutritive: