- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cum poți profita la maximum de city pass-uri. Avantajele pe care cardurile le au pentru turiști

28 Sep, 22:18 • Amarie Giorgiana
Mai multe orașe mari din întreaga lume oferă vizitatorilor city pass-uri sau carduri turistice care oferă acces la mai multe atracții și muzee.
Cum poți profita la maximum de city pass-uri. Avantajele pe care cardurile le au pentru turiști

Orașele turistice din Europa și nu numai oferă city pass-uri sau carduri turistice care le oferă vizitatorilor acces la mai multe atracții și muzee. Mai mult, uneori, acesta include și un bilet pentru transportul public local, potrivit Travel Guide.

Nu de puține ori te-ai întrebat dacă merită să îți achiziționezi un city pass sau dacă e mai bine și mai accesibil să vizitezi orașul individual. Ei bine, să știi că city pass-ul vine la pachet cu mai multe beneficii și te poate ajuta, indiferent de orașul în care te afli.

Este sau nu benefic city pass-ul. Cât de important este acesta în vacanță

City pass-ul reprezintă un bilet valabil pentru mai multe excursii în oraș. Mai exact, acesta îți oferă acces la mai multe atracții turistice și muzee dintr-un oraș și, uneori, are inclus și un bilet pentru transportul public local. Conceptul este unul simplu, deoarece cumpârând un card pentru o sumă de bani, valabil pe o perioadă determinată, ai parte de diverse oferte. Cele mai multe city pass-uri au oferte pentru una, 2 sau 3 zile, iar altele au durate și mai lungi, până la o săptămână. City pass-ul include vizitarea celor mai importante atracții turistice din orașul în care te afli, intrare gratuită la anumite muzee și diferite opțiuni de transport în comun incluse. Pe perioada valabilității, acest card îi dă turistului oportunitatea de a utiliza ofertele din oraș la un preț mult mai mic și, uneori, chiar gratuit. De cele mai multe ori, pe city pass sunt incluse oferte la atracții cunoscute precum muzee, parcuri sau oferte speciale în magazine și restaurante. Unele orașe oferă și carduri care includ utilizarea transportului public în comun. Un plus al acestui card este acela că, în orașele foarte mari, există șansa de a trece peste rând. Astfel, poți salva timpul prețios din vacanță și poți descoperi mai multe atracții.

Astfel, înainte de a pleca în vacanță, analizează atent oferta pentru a-ți da seama dacă merită sau nu. Pentru city break-uri, city pass-ul se dovedește a fi extrem de util.

Citește și: Călătoriile în Grecia, la un alt nivel în 2024. Inteligența artificială devine asistentul personal de călătorie al turiștilor

Printre orașele turistice care oferă city pass-uri se numără Viena, Bruxelles, Praga, Copenhaga, Paris, Marsilia, Toulouse, Munchen, Atena, Budapesta, Verona, Veneția, Roma, Napoli, Florența, Milano, Amsterdam, Lisabona, Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia, Stockholm, Istanbul, Geneva, Zurich, Dubai, Londra, dar și altele.

Citește și: Condiții de călătorie în Germania în iunie 2024: Euro 2024, vacanţe şi controale suplimentare