În plus, această salată poate fi consumată în porice sezon, iar o porție costă mai puțin de un leu.
Doctorul Mihail Pautov, care prezintă emisiunea „Medicool” la Antena 1, a explicat cum se face cea mai ieftină și sănătoasă salată. Tatăl lui este, la rândul său, medic și el e cel care l-a învățat să facă această salată. E foarte ușor de preparat chiar și pentru cei care nu sunt maeștri în bucătărie.
Citește și Cerere imensă pentru durian, controversatul fruct exotic cu miros neplăcut, a crescut cu 400%
E vorba despre o salată e varză ușor murată, care conține vitamina C, potasiu și fier care ajută la transportul oxigenului în corp. Mai mult, conține 85% din necesarul zilnic de vitamina K, are 3 grame de fibre, 2 grame de proteine, vitamina A, biotină, vitamina 1 și vitamina B6. Ajută foarte mult la scăderea tensiunii și a colesterolului și reglează digestia. E de mare ajutor și pentru cei care vor să slăbească.
„Cea mai sănătoasă și ieftină salată din lume. Există 3 motive pentru care salata aceasta este efectiv cea mai tare din lume:
Se face foarte ușor. După ce ai făcut-o, poți să mănânci o săptămână din ea și pe zi ce trece. Este cea mai ieftină salată din lume. Te costă efectiv un leu o porție Este, probabil, cea mai sănătoasă salată din lume”, a explicat Dr. Mihail Pautov.
Pentru salată:
Pentru saramură:
„O să dăm prin răzătoare varza și morcovii astfel încât să fie, în felul acesta, tocate mărunt și le amestecăm. Punem oala cu apă la fiert, un litru de apă peste care amestecăm două linguri de sare, 100 de grame de zahăr, 100 de ml de ulei de floarea soarelui, 10-15 boabe de piper negru, 3 foi de dafin și în momentul în care a dat în clocot, oprim focul și punem 150 de ml de oțet.
Mai departe, punem acest amestec în borcan și turnăm saramura peste salată. După ce s-a răcit, pur și simplu punem acest borcan în frigider și putem să ne servim o săptămână, depinde ce cantitate ne-am făcut și ea, cum ziceam, devine din ce în ce mai bună pentru că oțetul, sarea și zahărul din acea saramură o să digere treptat. O să fermenteze conținutul din această salată și o să o facă mai ușor de digerat, mai bună la gust, mai fragedă și, pe zi ce trece, culmea, mai sănătoasă”, a spus medicul pe Facebook.