Intr-o perioada in care criza economica a devenit principala obsesie si sursa de ingrijorare a celor mai multi, editura Publica a publicat, aproape concomitent cu editia originala, singura carte semnata de un economist contemporan care abordeaza frontal si lipsit de complexe tematica recesiunii.
„Economia crizelor. Curs fulger despre viitorul finantelor” de Nouriel Roubini, cea mai recenta si completa lucrare in care sunt propuse nu doar explicatii si perspective noi asupra crizei, ci si solutii practice si chiar indemnuri cvasi-disperate la adresa guvernelor pentru adoptarea unui sistem de reforme.
In vizita sa in Romania din mai 2010, Nouriel Roubini a oferit cateva sfaturi pentru ameliorarea crizei financiare din Romania care insa au fost implementate pe dos de politicienii romani, conform oficialilor editurii.
„Stimulii financiari pot avea efect de drog, feriti-va de ei”, „masurile de reducere a deficitului bugetar trebuie insotite de alte masuri de protectie sociala si implementate gradual” sau „reformele structurale trebuie facute in timp” sunt doar cateva dintre indemnurile lui Roubini pentru Romania. Masurile care s-au luat de atunci sunt contrarii tuturor acestor sfaturi.