„Europa a raspuns rapid acestei crize, mai ales prin stabilizarea sectorului financiar, printr-un plan de refacere economica, cu un pachet financiar care a reprezentat peste 1,5% din PIB-ul UE.
Sigur, a fost o interventie pentru a stopa efectele nefaste ale crizei, care ar fi putut duce la un dezastru economic, insa pornind de aici cred ca trebuie sa tragem invatamintele si sa vedem in ce fel putem consolida, putem trece la relansarea cresterii economice si putem consolida aceasta crestere economica, tinand cont mai mult de constrangerile pe care le avem in fata”, a spus Ciolos, citat de Mediafax.
Comisarul european a precizat ca are in vedere faptul ca, „dincolo de necesitatea ca atare a relansarii economiei, acest lucru trebuie facut tinand cont de modelul social european si de ambitiile sociale”.
El a adaugat ca UE va trebui sa vada „in ce mod poate integra mai bine rezultatele cercetarii, dezvoltarii, printr-o crestere inteligenta prin care sa scurteze perioada necesara pentru a pune in practica rezultate ale cercetarii in toate domeniile, practic, de dezvoltare economica, dar si sociala”.